Mijn paarden

Bayrah-eleen

Du Moulin x Solos Carex

Het speciale aan Bayrah is dat ik haar geboren heb zien worden op een stal waar ik veel te vinden ben. Ik heb haar echter gekocht toen ik ze 2 jaar oud was. Ik was op zoek naar een jong paard dat al zadelmak was. Die was prijstechnisch niet te vinden.  Ik kwam uit op haar, 2 jaar en zo groen als gras: Bayrah. Dit moest gewoon zo zijn.

Ik heb Bayrah zelf opgeleid. Het is een heel gevoelig paard, maar voelde in het werk altijd heel stabiel. Dit klinkt misschien wat raar, maar ze reageerde vooral sterk op mijn intentie. Als ik duidelijk voor ogen had wat ik wou, dan deed ze het super. Maar als ik moe was dan ging ook alles wat zwaar. Van haar heb ik heel erg geleerd dat je zelf in balans moet zijn om het perfecte plaatje voor ogen te krijgen. Echt de spiegel van jou.

Op wedstrijden deed ze het fantastisch met 6 wedstrijden waren we de B door. In de L1, L2 en M1 zijn we reservekampioen van de kring geweest.

Ook heeft ze met mij de eerste en tweede jaar bij Karin gedaan. Daar gingen we met ons tweeën op pad naar PaardCentraal in Dalfsen. Karin heeft mij heel erg geholpen om meer grip te krijgen op trainen met gevoel, spelen met energie. Hierin hebben we samen een hele groei doorgemaakt. Al snel sprongen we door de crossweide, echt fantastisch. Dressuur is eigenlijk het hebben van controle op de houding en snelheid van je paard. Als je dit kan besturen met heel weinig dan krijg je echt een diepere connectie. Waar ik met Josje ben begonnen ben ik daar met Bayrah nog echt een stap verder gegroeid. Zij is ook echt het paard waar ik de dressuurruiter een beetje heb losgelaten. Het gaat niet om de oefening die je rijdt maar om de balans die ontstaat in je training. Dit kun je overal op toepassen.

Helaas is ze rond de kerst van 2013 ziek geweest door het eten van hooi waar een besmet kadaver in heeft gezeten. Helaas heeft zij hierdoor een neurologische beschadiging opgelopen en is ze heel wat stabiliteit kwijtgeraakt.

Ik zag ineens onze band verdwijnen. De connectie die er was was ineens veranderd. De dierenarts zei: je kan het vergelijken met een persoon met hersenbeschadiging. Ze kan prima functioneren, maar ze is toch veranderd.

Hierdoor heb ik besloten haar te dekken voor een opvolger. Bayrah is gedekt in mei 2015 door de hengst Daily Daimond (Daily Deal x Fürst Heinrich).

Ik ben heel lang boos geweest, waarom moest ze nou zo ziek worden. Maar toen ze leek te ontspannen van haar dracht bedacht ik me dat als ze niet ziek was geweest, ik haar ook niet had gedekt. Nu gaan we naar een nieuw avontuur. Dit avontuur werd Larossah-Eleen.

In oktober van 2020 heb ik met pijn in mijn hart Bayrah in laten slapen. Ze is maar 14 jaar geworden.

Some of my best friends never say a word.”